1. Przygotowywanie i przechowywanie posiłków powoduje wyniszczenie składników odżywczych. - odmrażanie niszczy witaminę E /depresje, bóle głowy - migreny
- zamrażanie pozbawia produkty witamin C i B=> gotowanie niszczy wszystko, a szczególnie witaminę C /gotować powinno się na parze/
- odgrzewanie w mikrofalówce po 60 sekundach niszczy wszystkie składniki odżywcze
- witamina E nie znosi przechowywania ponad tydzień.
2. Witamin, białka i soli mineralnych, organizm nie magazynuje, należy je dostarczać każdego dnia w niezbędnych, przynajmniej minimalnych ilościach.
3. Białko zwierzęce silnie zakwasza organizm, nadmiar białka prowadzi do osteoporozy.
4. Jemy zbyt tłusto, zbyt mącznie, o wiele za dużo - spowodowane to jest uczuciem głodu - mózg steruje sygnałem głodu, który jest przekazywany z komórek o braku składników odżywczych -wiec jemy dużo, gdyż jedzenie jest mało wartościowe w składniki odżywcze.
5. Dwa stresy powodują w organizmie poważne zaburzenia w układzie wchłaniania /jelito cienkie/, dlatego 90 % dorosłych ludzi ma z tym kłopoty.
Gorące płyny powodują wysuszanie przewodu pokarmowego, w efekcie czego występują zatwardzenia /powinniśmy jeść potrawy o temperaturze zbliżonej do temperatury ciała około 36 st. Cl. 1. Stasujemy duże ilości antybiotyków, 50 % antybiotyków jest zjadana przez zwierzęta hodowlane - i tą drogą docierają one do naszych organizmów. - każdy człowiek spożywa około 2,5 kg substancji chemicznych w ciągu roku
- jedna kuracja antybiotykowa niszczy w organizmie to, co HERBALEFE uregulował w przeciągu 3-ch miesięcy
- słabe, zatrute komórki naszego organizmu nie potrafią same oczyszczać organizmu z trucizn
8.70 % chorób spowodowanych jest niewłaściwym odżywianiem /zbyt ubogim w składniki odżywcze. - 97 % chorób związanych z układem krążenia można zlikwidować odpowiednią dietą,
- obniżenie nadwagi ciała o 10% powoduje 2-krotne zmniejszenie ryzyka zawału
- cukrzyca 2-giego typu występuje ostatnio u dzieci 8- 9 letnich
- medycyna stwierdza coraz częściej stwardnienie rozsiane u dzieci 8-11 letnich / POWINNIŚMY przywiązywać większą wagę, co do odżywiania NASZYCH DZIECI - TEGO NIE POWINNO SIĘ BAGATELIZOWAĆ.
9. Osoby odchudzające się przez głodówki ograniczają dostawę do organizmu składników odżywczych. Po tygodniu stosowania takiej diety widoczne j uż są wyraźnie braki witaminowe,
- brak witaminy B-12-powoduje przemęczenie
- brak witaminy B-2;B-6-złą pracę mózgu
- brak witaminy A; D; E - - uczucie głodu, zdenerwowanie
- palenie papierosów wywołuje stan zapalny w przewodzie pokarmowym, uszkadza układ nerwowy, niszczy witaminę C. Produkt HERBALIFE zapewnia odzyskanie równowagi. Alkohol niszczy sole mineralne, witaminy, szkodzi wątrobie i trzustce -produkt HERBALIFE jest również rozwiązaniem dla osoby pijącej alkohol.
10. HERBALIFE powoduje przeniesienie komórek organizmu na wyższy poziom energetyczny. HERBALIFE nie zabiera organizmowi nic, natomiast uzupełnia wszelkie-niedobory - doprowadza wszystko w naszym organizmie do równowagi.
11. Organizm ludzki jest jak budynek, wymaga regeneracji, konserwacji i remontów. Składnikami regeneracyjnymi i remontowymi dla naszego organizmu to produkty HERBALIFE.
|